10 tips för att välja nanny

Att hitta rätt nanny för dina barn kan vara en svår uppgift. Men om du tar dig tid och följer de här tio tipsen kan du vara säker på att hitta den perfekta nanny för din familj.

 

  1. Börja med att skapa en lista över vad du letar efter hos en nanny. Behöver du någon som kan köra dina barn till och från skolan? Letar du efter någon som kan hjälpa till med läxor? Gör en lista över dina behov och önskemål så att du kan fokusera ditt sökande.

 

  1. Be vänner och familj om rekommendationer. Chansen är stor att någon du känner har haft en bra nanny tidigare och gärna rekommenderar henne till dig.

 

  1. Kontrollera databaser på nätet. På dessa webbplatser kan du söka bland hundratals barnflickor utifrån dina specifika behov och preferenser.

 

  1. Intervjua flera kandidater personligen. Detta är det bästa sättet att få en känsla för om de skulle passa bra för din familj. Se till att ställa många frågor och observera hur kandidaterna interagerar med dina barn.

 

  1. Be referenser kolla upp dem också! Det är viktigt att tala med minst en referens från varje kandidats tidigare anställningshistoria för att få en uppfattning om deras arbetsmoral och personlighet.

 

  1. Skaffa en kopia av deras brottsregister och kontroll av barnmissbruksregistret om det är möjligt. På så sätt kan du försäkra dig om att de inte har några tidigare fällande domar som kan utsätta dina barn för risker.

 

  1. Fråga dem om deras erfarenhet av att ta hand om barn. Vilka åldersgrupper har de arbetat med tidigare? Vad tyckte de bäst om att arbeta med barn? Detta ger dig en uppfattning om huruvida de har de nödvändiga färdigheter och erfarenheter som krävs för jobbet.

 

  1. Ta reda på vad deras barnomsorgsfilosofi är. Tror de på sträng disciplin eller mer avslappnade metoder? Kommer de att vara villiga att följa de särskilda riktlinjer som du har fastställt? Det är viktigt att barnflickan delar liknande filosofier som du när det gäller att uppfostra barn.

 

9 . Förhandla om lön och timmar innan du anställer dem . Var inte rädd för att förhandla! Du bör också fråga om semesterdagar,            sjukdagar och om de är tillgängliga för nattskift om det behövs .

 

10 . Skriv slutligen under ett kontrakt! Detta kommer att säkerställa att båda parter är medvetna om förväntningar och ansvar i     framtiden.

 

När det gäller barnomsorg finns det ingen universallösning. Vissa föräldrar känner sig bekväma med att anförtro sina barn åt en professionell nanny, medan andra föredrar att låta en familjemedlem ta hand om dem. Om du är osäker på vilket alternativ som är rätt för dig är det viktigt att ta hänsyn till dina unika omständigheter.

10 tips för att välja nanny
Rul til toppen