4 tips från Kiropraktor Stockholm: bli av med nacksmärta

Vi har alla varit där. Du vaknar upp med en stel nacke och det blir bara värre ju längre dagen går. Du försöker justera din hållning, du tar pauser för att gå runt, men ingenting verkar hjälpa. I slutet av dagen kan du knappt vrida huvudet från sida till sida. Om detta låter bekant ska du inte oroa dig – du är inte ensam.

 

Den goda nyheten är att det finns saker du kan göra för att bli av med din nacksmärta. Dessa tips kan hjälpa dig att hitta lindring så att du kan återgå till ditt liv utan smärta.

 

  1. Ta pauser under hela dagen

Om du har ett skrivbordsjobb är det troligt att du sitter böjd över datorn större delen av dagen. Detta innebär en stor belastning på din nacke och dina axlar och kan leda till smärta och stelhet. För att förebygga detta bör du se till att ta pauser under dagen för att gå runt och sträcka ut kroppen. Ställ in en timer på din telefon eller dator för att påminna dig om att gå upp och röra på dig var 20-30:e minut, även om det bara är i en minut eller två. Om du tar dessa frekventa pauser hjälper du till att lindra spänningen i musklerna och ger dig en välbehövlig energiboost.

 

  1. Använd rätt hållning

Det finns en anledning till att din mamma alltid sa åt dig att sitta rakt – en god hållning är viktig för nackhälsan. När du slokar ner dig utsätter du musklerna och ligamenten i nacken för extra påfrestningar, vilket kan leda till smärta. Gör en medveten ansträngning för att sitta rakt och hålla axlarna bakåt när du sitter vid skrivbordet eller arbetar vid datorn. Det kan kännas onaturligt i början, men din nacke kommer att tacka dig i längden

 

  1. Sov på en stödjande kudde

Om du ofta vaknar med stel nacke kan det bero på kudden du använder. En kudde som är för hög eller för låg kan göra att din nacke hamnar ur balans och orsaka smärta. För att undvika detta bör du se till att använda en kudde som stödjer ditt huvud och håller ryggraden i ett neutralt läge när du sover. Att sova på rygg eller på sidan är vanligtvis de bästa positionerna för att förebygga nacksmärta

 

  1. Gå till en kiropraktor i Stockholm eller massageterapeut

Om egenvårdsåtgärder inte räcker för att lindra din nacksmärta kan det vara dags att uppsöka en professionell person för att få hjälp. Kiropraktor Stockholm och massageterapeuter är utbildade för att hjälpa människor med smärtsamma tillstånd som nackspärr att finna lindring. Dessa yrkesmän kan utföra manipulationer eller massage som riktar in sig på de specifika områden som orsakar din smärta, vilket ger välbehövlig lindring av kroniska besvär

 

Nackspärr är ett vanligt problem som många människor upplever någon gång i livet. Tack och lov finns det saker du kan göra för att få lindring från detta obekväma tillstånd. Genom att ta pauser under dagen, använda rätt hållning, sova på en stödjande kudde och träffa en kiropraktor eller massageterapeut vid behov kan du bli av med din nacksmärta och återgå till att leva ditt liv smärtfritt.

 

4 tips från Kiropraktor Stockholm: bli av med nacksmärta
Rul til toppen